Er is een sterke link tussen de kunst van de kalligrafie en de Italiaanse ambachtelijkheid van Persol: de uniciteit van elk afzonderlijk model. In beide gevallen leidt langdurige en creatieve arbeid naar een exclusief en origineel kunstwerk.

Persol wijdt een collectie aan hedendaagse kalligrafen samen met één van 's werelds leidende beoefenaars van deze kunst: Paul Antonio Scribe, de officiële kalligraaf van de Britse koninklijke familie.

Zijn kunstwerk op glas "Lijn stroomt in de boog van het leven" is een helder beeld van wat kalligrafie echt voor hem betekent.


Interview


Paul Antonio belichaamt perfect zowel een diepgaande kennis van de geschiedenis van de kalligrafie als de wetenswaardigheden van moderne experimenten.

PO3165S

Fijn vakmanschap ontmoet de kunst van de kalligrafie met als resultaat een unieke bril met een persoonlijke, menselijke stijl.

PO3167V

Net als de letters in de kalligrafie, die van praktische instrumenten tot artistieke uitingen gaan, is aan het Meflecto-systeem een nieuwe esthetische draai gegeven.

PO3166S

De binnenkant van de pootjes is afgewerkt met de naam van de collectie en de versieringen zijn geïnspireerd op de oneindige lijnen getekend door kalligrafen bij het beoefenen van hun vaardigheden.

PO3168V

De buitenkant van de metalen pootjes herinneren aan kalligrafiepennen en zijn versierd met fijne gegraveerde motieven. Een lichtgewicht mix van metaal en acetaat, zo elegant als een kalligrafische versiering.

Pictures and images on this website are for illustration purposes only. No qualities or characteristics of the products depicted herein could be inferred from the relevant pictures.
Certain activities undertaken by Luxottica may be licensed under US Patent No. 6,624,843.
Copyright © 2017 Luxottica Group - All rights reserved